Rozmawiając ze znajomymi dowiedziałem się, że miód jest dobry do herbaty i … koniec. Nikt nie uważał, że miód może być dobry na deser. Postanowiliśmy to zmienić.
Poszukaliśmy sposobu na przemycenie Polakom miodu w deserze. Dlaczego baklawa? Przeczytajcie naszą historię.
Kilka słów o nas, czyli jak to się zaczęło…
Pszczoły to najważniejsze owady na świecie. Bez nich nie byłoby nas – ludzi.
I nas – Pasieki Smakulskich!
Mamy też greckie korzenie. Konkretnie Agnieszka – jej dziadek był Grekiem.
A Grecy jak wiadomo – potrafią świętować, dobrze zjeść i mieli spory wkład w rozwój kultury i…baklawy. Postanowiliśmy połączyć zamiłowanie do pszczół, nasze pochodzenie i pyszne właściwości polskiego miodu w międzynarodowej słodyczy z polskim sznytem.
Tak powstała Baklawa z pasieki.
Naszą misją jest dawanie ludziom szczęścia. I chociaż szczęście ma różne oblicza, dla nas to miejsce, w którym jest nasze serce, to pasja, której można się poświęcić, to bycie blisko natury, bo wierzymy w harmonijną koegzystencję człowieka i przyrody oraz pyszne smaki. A teraz tym szczęściem chcemy się dzielić z Wami.
Chcemy Wam podarować WASZ KAWAŁECZEK SZCZĘŚCIA!
Deser baklawa przepełniony jest słodyczą, wysokiej jakości składnikami i dbałością o to, żeby każdy, kto ją spróbuje, miał swój kawałeczek szczęścia, który rozpływa się w ustach!
Przebijając się powoli przez warstwy kruchego i delikatnego ciasta filo, można poczuć na języku wszystkie dodatki, aromaty i przyprawy.
Baklawa została wymyślona tak, żeby można się nią było dzielić z najbliższymi, świętować to, co jest do świętowania i dzielić wrażeniami z kolejnych kęsów.
Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby idealnie odwzorować wschodni deser z polskim twistem.
Podstawę stanowi pyszny miód z Pasieki Smakulskich, a składniki używane do wnętrza ciasta sprowadzamy z Grecji od najlepszych dostawców.
Dzięki temu macie gwarancję, że nasza baklawa jest oryginalna i równie pyszna, co wschodnie desery. A do tego wyjątkowa.
Zaskocz swoich gości pomysłem na słodkość!
Obecnie baklawę można nabyć na zamówienie mailowe, ale już niebawem pojawi się na naszej stronie.