Baklawa – Twój kawałeczek szczęścia!

Deser baklawa przepełniony jest słodyczą, wysokiej jakości składnikami i dbałością o to, żeby każdy, kto go spróbuje, miał swoją chwilę przyjemności! Czy to baklawa z orzechami, z pistacjami, a może…z pomidorami – każdy kawałeczek rozpływa się w ustach!

Przebijając się powoli przez warstwy kruchego i delikatnego ciasta filo, poczujecie na języku wszystkie dodatki, aromaty i przyprawy. Baklawa została tak wymyślona, żeby można się nią było dzielić z najbliższymi, świętować to, co jest do świętowania i dzielić wrażeniami z kolejnych kęsów.

Baklawa – fantazyjne kształty

W przeciwieństwie do sernika czy makowca baklawa ma setki różnych odmian i może przybierać różne kształty. Fantazyjne romby, trójkąty, małe owalne kawałeczki, zwijane ślimaczki czy kwadraty – każda inna, a wszystkie pyszne! Wierzch może być polany słodkim syropem, lukrem z cytryną czy wodą różaną lub miodem, udekorowany kruszonymi pistacjami albo orzechami. To wszystko powoduje, że deser nigdy się nie nudzi. Co ważne – baklawa wcale nie jest najpyszniejsza, gdy je się ją od razu na świeżo! To jedno z tych słodkości, które mogą długo leżakować i są dzięki temu jeszcze pyszniejsze!

Co wyróżnia ten deser?

  • Wiele warstw ciasta
  • Różne nadzienia
  • Fantazyjne kształty
  • Bogata historia
  • Zdrowsza alternatywa dla kupnych słodyczy
  • Małe kawałki
  • Możliwość dzielenia się i próbowania różnych smaków, bez obawy przed „zapchaniem się”
  • Opcja wytrawnych dodatków – skosztuj naszej baklawy z pomidorami!
  • Długi termin przydatności do spożycia

Baklawa gdzie kupić? Oczywiście u nas! Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby idealnie odwzorować wschodni deser z polskim sznytem. Dołożyliśmy pyszny miód z Pasieki Smakulskich, a składniki używane do wnętrza ciasta sprowadzamy z Grecji od najlepszych dostawców. Dzięki temu macie gwarancję, że nasza baklawa jest oryginalna i równie pyszna, co wschodnie desery. A do tego wyjątkowa. Zaskocz swoich gości pomysłem na słodkość!

Sprawdź nasze smaki baklawy!

Dodaj komentarz